Producatori lanterne

Lanterna Maglite Nextorch Mica Dorcy Parat Cyalume Ameriglo DuPont Nomex Ultralife Mica i.safe MOBILE

Alegerea unei lanterne

Cum va poate ajuta o lanterna, in misiuni?

Ofiterii de  politie din intreaga lume stiu foarte bine ca o lanterna tactica nu este folosita doar pentru a vedea, ci este, de asemenea, un instrument cu care va puteti apara. O lanterna tactica va poate salva viata.  O lanterna este un instrument de aparare (noua generatie de lanterne  de pe piata sunt numite lanterne combat (cu efect de stroboscop) in SUA, in timp ce  in Europa, ele sunt cunoscute ca LLLW (Lightning Less Lethal Weapons).

Operatorul se poate camufla datorita lanternei.
Cand lanterna este aprinsa  nu vedeti prea multe detalii ale operatorului, arma lui, fata, corpul sau echipamentul.  Lumina puternica poate deruta inamicul, iar acest lucru ofera  timp pretios pentru  arestarea  sau retinerea  unui  suspect.
Atacatorul nu are posibilitatea  de a determina distanta, deci nu stie daca operatorul este la 1 m sau la 4 m distanta de el (in functie de tipul de lumina care se utilizeaza. In prezent, nu pare sa existe nicio restrictie legala cu privire la utilizarea de lanterne tactice cu stroboscop/ dispozitive LLLW in nici o tara la nivel mondial, deoarece acestea sunt pur si simplu lanterne (atata timp cat acestea  sunt proiectate ca o lanterna).